Cuadro de texto: "L' Hostalera"
Cuadro de texto: Carlo Goldoni, (Venècia 1707, Paris 1793), va ser considerat un dels pares de la comèdia italiana. Va anar eliminant en les seves obres, la costum de fer servir mascares. 
 La maestra di buon gusto (1748), La viuda astuta (1748), El conde Caramela (1749), El café (1750), La Posadera (1753), La casa nueva (1760), Las riñas en Chioggia (1762), son algunes de les seves obres.
Encara té avui una significativa presencia a les llibreries i els teatres on es parla català.
Cuadro de texto:  
Escrita sota el nom de “La Locandiera” l’ any 1752, i estrenada el 1753 a Venècia, L’ Hostalera es una de les obres mes representatives i també une de les mes reeixides i divertides del autor. Com diu Sergi Belbel, el traductor d’ aquesta obra, “Goldoni retrata magistralment uns personatges a cavall de dos móns, l’ antic i el modern, el decadent i l’ emergent, amb totes les seves misèries, i també totes les seves frustracions i contradiccions.  
L’ Hostalera, una dona astuta entremaliada i divertida, s’ ha proposat enamorar un dels seus clients, el cavaller Ripafratta, pel fet de ser enemic aferrissar de les dones. Les dues “actrius”, amb menys traça també fan el possible per treure el màxim profit de tots els homes que les envolten.
 El Comte i el Marquès, així com el criat i el mateix cambrer de l’ hostal, farien tot el possible per tenir la Mirandolina al seu costat.
 En clau de comèdia, Goldoni mostra una guerra de sexes, en la que uns homes que es creuen poderosos, poden quedat reduïts fins el ridícul mes absolut.
Cuadro de texto: Actors:
Mirandolina		Montserrat Font
Cavaller Ripafratta      Manuel Viver
Marquès Forlipopoli  	Lluís Tello  
Comte Albafioritta	Josep Pujol
Hortènsia			Mercè Casany
Dejanira			Mª A. Escalé
Fabrizio (cambrer)	Jordi Font
Criat del cavaller	Joan Sala

Equip:
Disseny Escenografia	X. Domínguez
Realit. Escenografia	Espardenya T.
Muntatge			Josep Pujol
				Joan Arumí
				Albert Viver
				Josep Arumí
				Joan Sala
				J. Arumí Padrós
				Marià Molas
 				Josep Barcons
Disseny il·luminació	Joan Arumí
Vestuari			Espardenya T.
Fotografia			Gregori Conill
Maquillatge		Perruq. IMMA
Traspunt			Imma Escalé
Taula de so		Joan Pujol
Taula de llums		Joan Arumí				
Direcció			J. Parramon	
L' Espardenya TeatreL’ autor
L' ObraRepartiment